De blauwen uit Veenendaal zijn er niet in geslaagd de tweede ronde van de KNVB beker te bereiken. Onder toeziend oog van zo’n 2.000 supporters, waarvan 125 uit Rotterdam, bleef G.V.V.V. een uur lang zonder al teveel moeite overeind.

De eerste wedstrijd onder leiding van Gery Vink speelde de thuisploeg met een behoorlijk gewijzigde opstelling, met Maikel Epskamp in de basis als rechtsback, Mats Grotenbreg centraal en Steven Theunissen op het middenveld. In de eerste helft kwam een zwak spelend Sparta niet verder dan één uitgespeelde kans, toen gevaarlijkste man Mica Pinto alleen voor Jan van Willige opdook. Het schot in de korte hoek werd prima door de G.V.V.V. keeper gekeerd. De thuisploeg wist geen echte kansen te creëren, maar kwam er zo nu en dan wel aardig uit met opportunistisch voetbal.

In de 59e minuut opende Mario Engels de score met een schot uit de draai, waar Van Willige geen antwoord op had. Velen zullen hebben gedacht dat de ban daarmee gebroken zou zijn en de eredivisieploeg daarna snel uit zou lopen, kwam bedrogen uit. G.V.V.V. bleef opportunistisch en had in het laatste kwartier zowaar het meest de bal. Sparta moest het in die fase hebben van enkele dode spelmomenten. Uit zo’n spelmoment scoorden de gasten twee minuten voor tijd de voor hen toch wel bevrijdende 0-2. Vito van Crooij zag zijn vrije trap in de muur van richting veranderen en achter Van Willige in het doel rollen. De geplaagde ploeg van Vink kon dus met opgeheven hoofd het veld verlaten en met hopelijk gegroeid zelfvertrouwen de competitie voortzetten.

Natuurlijk had iedereen graag een andere uitkomst van de wedstrijd gezien. Ondanks dit resultaat, was het een geslaagde avond. Wij als Businessclub Vallei en Rijn waren blij onze leden weer te mogen ontvangen in ons Businesshome tijdens dit Bekerfestijn met een VIP-arrangement en we kijken al uit naar de volgende activiteit op woensdag 3 november a.s. bij Restaurant Bentinck.