Zoeken

Titel

In memoriam: Martin de Bruin

Wrapper

Intro

Intro tekst

Vanmorgen bereikte ons het trieste bericht dat Martin de Bruin afgelopen woensdag op de leeftijd van 79 jaar is overleden. Martin leed de laatste periode van zijn leven aan een ziekte die zijn lichaam langzaam aftakelde en hem steeds minder mobiel maakte, en door de gevolgen daarvan kwam zijn overlijden niet geheel onverwachts.

Tekst

Voor Martin de Bruin was er maar één voetbalclub in Veenendaal die telde, en dat was G.V.V.V. Hij bracht dit tot uiting door in zijn jonge jaren zelf actief deel uit te maken van de lagere seniorenteams, waarin hij de rol vervulde van een niets en niemand ontziende verdediger. 
Je zou kunnen zeggen dat hij toen de verpersoonlijkng was van G.V.V.V. wat bekend werd onder de motto's: Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg, en niet lullen maar poetsen. Dat bracht Martin letterlijk in de praktijk, want sphij speelde veelal in de positie van ausputzer. 

Diezelfde lijfspreuken hanteerde Martin de Bruin ook toen hij zijn eigen schildersbedrijf begon en met heel hard en veel werken naam en faam veroverde in de regionale bouwwereld. Het was dan ook een logische stap, toen G.V.V.V. met een businessclub begon onder de naam S.G.V., dat hij met zijn bedrijf zijn club financieel en op andere vlakken ging ondersteunen. 
En die liefde en sponsering voor onze club duurde tot aan de dag van zijn heengaan, want Martin was een zeer gewaardeerd clublid en lid van Businessclub Vallei en Rijn. 

Martin de Bruin was een trouw volger van het vlaggenschaip van de club, zowel op het sportpark Pauhuis als in den lande bij op bezoek bij competitie genoten. Martin de Bruin heeft samen met  Bas van Capelleveen, Cees Veenvliet, Gert Schoonderbeek en Ceel Leppers menig kilometers gemaakt over de Hollandse wegen om uitwedstrijden te bezoeken. En bij de nabeschouwing op de terugweg had Martin de Bruin altijd het hart op de tong en schuwde kritische kanttekeningen geenszins, maar clubliefde stond ondanks alles steeds bovenaan. 

Door zijn ziekte in de afgelopen jaren werd hij steeds minder mobiel en belandde hij uiteindeijk zelfs in een rolstoel. Maar ook die handicap belemmerde Martin de Bruin niet om zijn geliefde G.V.V.V. te bezoeken. Dankzij zijn vrienden van bij onze Businessclub, de gebroeders Adrie en Jan van Hunnik en Cees Hardeman, die hem ophaalde en weer thuisbrachten, kwam hij nog overal in den lande om wedstrijden van de hoofdmacht te bezoeken. En bijna altijd wisten zijn vrienden met een vriendelijk verzoek aan de gastheren om een prima plekje voor hem te vinden binnerskamers, omdat kou funest was voor zijn lichamelijk conditie, vanwaar uit Martin de wedstrijd kon volgen. Dit soort vriendendiensten typeert ook G.V.V.V. eeen club die het samen moet doen. 
Maar helaas is daar nu een einde aan gekomen en verliest de club, en onze Businessclub, met het overlijden van Martin de Bruin een uitermate trouw en betrokken lid. 

Namens geheel G.V.V.V. en Vallei en Rijn willen wij langs deze weg de Familie De Bruin en alle nabestaanden van harte condoleren met dit grote verlies en wensen wij hen sterkte toe bij het definitieve afscheid van hun geliefde martin, en tijd daarna. 

 

Afbeelding

Column 2

Wij verwelkomen de volgende bedrijven op onze LED-boarding: •JB Tech •Equipment4U •Administratiekantoor Van de Pepp… https://t.co/tCoXLwLAv2

Op maandag 28 september was er weer een persconferentie. Enkele van deze aangescherpte maatregelen zijn dat sportwe… https://t.co/Dm06Vf7RTd

RT : 🎟 𝐓𝐈𝐂𝐊𝐄𝐓𝐒 Donateurs en leden van en kunnen tickets bestellen voor de wedstrijd tegen Spakenbur… https://t.co/jAdrBPWLAK